The Ovation Fan Club
The Ovation Fan Club
Forum Search | Statistics | User Listing Forums | Calendars | Albums | Language
Your are viewing as a Guest. ( logon | register )

Random quote: “Music is a moral law. It gives soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and charm and gaiety to life and to everything.” -Plato



Jump to page : 1
Now viewing page 1 [25 messages per page]
Adamas W597 Question

View previous thread :: View next thread
   Members Forums -> The Adamas GuitarMessage format
 
hack2
Posted 2020-03-16 6:43 AM (#551538)
Subject: Adamas W597 Question


Joined:
January 2010
Posts: 19

Location: chattanooga
Hello all. I haven't been on this site in a long while and posted this in the wrong area yesterday. Thought I'd try again here. I just picked up a gorgeous Adamas W597 with the VIP preamp system. Everything seems to be in great working order but when I plugged a mic cable into the xlr input and ran that to an acoustic amp I got no signal. Do I need a special cable for that? I'm hoping I'm missing something because I would sure hate to have to return it. Thanks beforehand for any help. Regards, EJ.
Top of the page Bottom of the page
2wheeldrummer
Posted 2020-03-16 6:10 PM (#551544 - in reply to #551538)
Subject: Re: Adamas W597 Question



Joined:
February 2014
Posts: 536

Location: moline,illinois
There isn't really a wrong area besides the welcome center everyone can respond to most areas.
Try a 1/4" plug in (dummy or just not plugged into anything on the other end) that jack and see if it activates the preamp.
What year is your W597 I didn't know they came with VIP preamps

Top of the page Bottom of the page
hack2
Posted 2020-03-16 6:25 PM (#551547 - in reply to #551544)
Subject: Re: Adamas W597 Question


Joined:
January 2010
Posts: 19

Location: chattanooga
I did plug one end of a guitar cable in and got a lot of hum when using the xlr input, although the 1/4" is on channel 1 and the xlr channel 2 if that matters. The guitar is a 2010 model.



(plug.jpg)



Attachments
----------------
Attachments plug.jpg (103KB - 0 downloads)
Top of the page Bottom of the page
hack2
Posted 2020-03-17 7:05 AM (#551550 - in reply to #551547)
Subject: Re: Adamas W597 Question


Joined:
January 2010
Posts: 19

Location: chattanooga
Aha the 1/4" plug worked. Thanks to all for the great suggestions and happy picking.
Top of the page Bottom of the page
2wheeldrummer
Posted 2020-03-17 6:10 PM (#551553 - in reply to #551538)
Subject: Re: Adamas W597 Question



Joined:
February 2014
Posts: 536

Location: moline,illinois
Good to hear enjoy your new toy
Top of the page Bottom of the page
hack2
Posted 2020-03-18 5:10 AM (#551558 - in reply to #551553)
Subject: Re: Adamas W597 Question


Joined:
January 2010
Posts: 19

Location: chattanooga
Will do. Thanks again.
Top of the page Bottom of the page
Jump to page : 1
Now viewing page 1 [25 messages per page]
Jump to forum :
Search this forum
Printer friendly version
E-mail a link to this thread

This message board and website is not sponsored or affiliated with Ovation® Guitars in any way.
Registered to: The Ovation Fanclub™ Copyright (c) 2001
free counters
(Delete all cookies set by this site)