The Ovation Fan Club
The Ovation Fan Club
Forum Search | Statistics | User Listing Forums | Calendars | Albums | Language
Your are viewing as a Guest. ( logon | register )

Random quote: "Believe me when I say that some of the most amazing music in history was made on equipment that's not as good as what you own right now." - Jol Dantzig



Jump to page : 1
Now viewing page 1 [25 messages per page]
OP30 tuning calibration question

View previous thread :: View next thread
   Members Forums -> General PostingMessage format
 
Rayvin62
Posted 2018-01-07 1:13 PM (#539712)
Subject: OP30 tuning calibration question


Joined:
January 2018
Posts: 9

Didn't find anything in the tiny pdf manual about this, but wondering if there is a way to get a nonstandard tuning to remain as the default tuning setting in the OP-30.  I set it to another tuning (432hz) and it worked once, but when I went back to use it again, the tuning went back to default 440hz.



Edited by Rayvin62 2018-01-07 1:22 PM
Top of the page Bottom of the page
DennisMiller
Posted 2018-01-15 3:12 PM (#540834 - in reply to #539712)
Subject: Re: OP30 tuning calibration question


Joined:
January 2018
Posts: 10

Location: Sunny Miami, Florida
I'd be happy to keep my OP-30 in the guitar. I can't see what's broken, but the right side refuses to click into place. I have to jam a small piece of paper in it to hold it in there.

Top of the page Bottom of the page
Rayvin62
Posted 2018-01-15 4:16 PM (#540835 - in reply to #539712)
Subject: Re: OP30 tuning calibration question


Joined:
January 2018
Posts: 9

I have realized that, like most tuners, the OP30 can be temporarily set to non standard tuning but will always revert to standard. Even my snark does that. Was just curious...
Top of the page Bottom of the page
Old Man Arthur
Posted 2018-01-15 5:42 PM (#540836 - in reply to #540834)
Subject: Re: OP30 tuning calibration question



Joined:
September 2006
Posts: 10039

Location: Keepin' It Weird in Portland, OR
DennisMiller - 2018-01-15 1:12 PM

I'd be happy to keep my OP-30 in the guitar. I can't see what's broken, but the right side refuses to click into place. I have to jam a small piece of paper in it to hold it in there.


If by "right side" you meant the side without the button, there should be a lip on the housing (can) and a rectangular "slot" on the module... on the gray front part, just above the black body.
If you are missing either the lip on the can or if the slot is broken... that is your problem.
These can be broken by improperly putting the module in incorrectly.

If you are talking about the side with the push button on it, check to see if the retractable lip is extending correctly. Or, if the rectangular slot in the can is deformed.

If either part of the can is broken you can contact the MotherShip (repair shop) to get another can.
Top of the page Bottom of the page
Old Man Arthur
Posted 2018-01-15 5:46 PM (#540837 - in reply to #540835)
Subject: Re: OP30 tuning calibration question



Joined:
September 2006
Posts: 10039

Location: Keepin' It Weird in Portland, OR
Rayvin62 - 2018-01-15 2:16 PM

I have realized that, like most tuners, the OP30 can be temporarily set to non standard tuning but will always revert to standard. Even my snark does that. Was just curious...

I do not know anything about using the "calibrate" function to reset the tuner.
But I believe that you are correct in that it resets to default after you use it.

HERE is a Manual.

I hope that this helps.
Top of the page Bottom of the page
Jump to page : 1
Now viewing page 1 [25 messages per page]
Jump to forum :
Search this forum
Printer friendly version
E-mail a link to this thread

This message board and website is not sponsored or affiliated with Ovation® Guitars in any way.
Registered to: The Ovation Fanclubâ„¢ Copyright (c) 2001
free counters
(Delete all cookies set by this site)