The Ovation Fan Club
The Ovation Fan Club
Forum Search | Statistics | User Listing Forums | Calendars | Albums | Language
Your are viewing as a Guest. ( logon | register )

Random quote: "Got time to breathe, got time for music." --Briscoe Darling.



Jump to page : 1
Now viewing page 1 [25 messages per page]
Ovation K-6002 & K-6100

View previous thread :: View next thread
   Members Forums -> Ovation Electric GuitarsMessage format
 
iglupickin
Posted 2015-06-02 7:37 AM (#511242)
Subject: Ovation K-6002 & K-6100


Joined:
March 2004
Posts: 137

Location: Fitzwilliam, New Hampshire

Just finished assembling this amp. It was salvaged from a barn where rodents turned the speaker cabinet into a condo but its been a work in progress. Found some hard to find speakers, power amp, missing horn driver etc. Installed new grille cloth, new crossover caps, cleaned up oxidized connections, cleaner lube on all controls and it works pretty well except for the "G" tuner and a slight hum on channel 1, but thats a work in progress. The speakers apparently were a high end option (from the literature I've read) and although I could only speculate that they were made my University/Altec, from the searching I've done, it seems the only explaination. Fire it up last night and it sounded awesome!

 





(IMG_1226.jpg)



Attachments
----------------
Attachments IMG_1226.jpg (75KB - 1 downloads)
Top of the page Bottom of the page
Mark in Boise
Posted 2015-06-02 12:22 PM (#511257 - in reply to #511242)
Subject: Re: Ovation K-6002 & K-6100


Joined:
March 2005
Posts: 12728

Location: Boise, Idaho
I really need to get back to work on my Li'l Dude, but it may have to wait for a winter project. Spring, summer and fall here are just too nice to be inside.
Top of the page Bottom of the page
iglupickin
Posted 2015-06-03 7:40 PM (#511295 - in reply to #511242)
Subject: Re: Ovation K-6002 & K-6100


Joined:
March 2004
Posts: 137

Location: Fitzwilliam, New Hampshire
yes, I stalled for a few weeks with other outside chores needing attention. With a couple of rainy days, I managed to dive back into it and finish up the cabinet. The head still has a slight hum on channel 1 but at least it works. Using the dedicated Channel 2 output it works fine, no hum. So I narrowed it down to one side. The powered speaker cabinet works perfectly. I used a different preamp to test it out and it sounded clear and punchy. Good luck with yours.
Top of the page Bottom of the page
Jump to page : 1
Now viewing page 1 [25 messages per page]
Jump to forum :
Search this forum
Printer friendly version
E-mail a link to this thread

This message board and website is not sponsored or affiliated with Ovation® Guitars in any way.
Registered to: The Ovation Fanclubâ„¢ Copyright (c) 2001
free counters
(Delete all cookies set by this site)